Explore Google Search

A Google.com-on, a keresőmező alatt közvetlenül jelent meg most egy új opció: Explore Google Search. A Search Engine Land írója szerint ezzel vágnak vissza a frissen indított Bingnek: a MicroSoft keresője ugyanis olyan “újdonságokat” harangozott be, amelyek már régóta elérhetőek a Google.com amerikai felhasználói számára. Ez még nem is gond – de a felhasználók egy része ténylegesen újdonságnak érzékeli ezeket.

A Google most fogta magát, és készített egy új oldalt, ahol elmagyarázza: a “sima” keresésen túl még mi mindenre használható a Google.com.

A Google mindig is arról volt híres, hogy milyen puritán a nyitó oldal: csak egy text mező, pár link, és ennyi, a világ legegyszerűbben használható lapja. Emiatt viszont sokan meglepődnek rajta, hogy a Google többet is tud, mint a websiteok közötti keresés. És most, a konkurencia rá is kényszerítette őket arra, hogy ne csak tudják ezeket a plusszokat – hanem magyarázzák is el őket az átlagembernek. Mert az átlagember nem fogja keresgélni a fícsöröket, még a Google fícsöreit sem.

Most mindenesetre rövid, néhány másodperces youtube videók segítségével megteszik ezt a magyarázatot.

explore-google-search

  1. Rung András szerint:

    Még én is meg fogom nézni, pedig a sima keresében egész jó vagyok. köszi

  2. hitetlen szerint:

    Ugye hogy ugye…, egy meghatározó piaci szereplő nem jó…, minimum kettő kell, hogy a konkurencia miatt csipkedjék magukat egy kicsit. Különben bepuhul az, aki egyedüli uralkodó a piacon :))))

    Még a Windows-nak kellene egy erős konkurencia, és máris jobb lenne akár a Windows is.

line
footer
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes