Böngésző = Google

Mi az a böngésző? Mi a különbség a böngészők és a Google között? Hallottál-e már a Google Chrome-ról?

A SEO blog postolt egy vicces videót, ahol a new yorki utca emberének teszik fel ezeket a kérdéseket. Mint a videóból kiderül, a böngészőt a látogatók a keresővel azonosítják: a legtöbben a Google-el, elvétve a Yahoo-val.

Mi az a böngésző?

Egy weboldal, amin kereshetsz. Keresőmotor. Amin kereshetek, hogy megtaláljak dolgokat. Ahova beírod a keresési szavakat. Google. Yahoo.

Milyen böngészőt használsz?

Google-t. Yahoo-t. Véletlen becsúszott egy Firefox is a videóba – a kérdésre, hogy miért váltott Firefoxra, a válasz a következő: “Egy barátom átjött, feltelepítette, és azt mondta, használjam ezt.”

Mosquito szerint egyszerre vicces és elkeserítő a videó – szerintem egyáltalán nem rossz a helyzet. Persze, vicces a videó – a mi nézőpontunkból, akik a mindennapjaikat az Internet előtt / az Interneten élik. De nem elkeserítő a dolog, szerintem.

Azt kell belátnunk, hogy a képernyő pusztán csak egy ablak a világra – egy ablak az információra. A felhasználó infót akar, legyen az autóvásárlás vagy letölthető mp3. A felhasználót meg baromira nem érdekli, hogy ezt az ablakot hogy hívják: böngészőnek, keresőnek, Googlenek – vagy épp iPhone-nak, hogy említsünk egy hordozható “ablakot” is. És nem is kell, hogy érdekelje. A szakértők feladata arról gondoskodni, hogy a felhasználóknak ne is kelljen ilyen kérdéseken agyalnia.

A kereső marketing és a kereső optimalizálás a fentiek miatt még nagyon sokáig nagyon hatékony eszköz fog maradni: amíg a böngészést, internetezést a felhasználók a kereséssel azonosítják, addig mindenképp.

Ami még extraként lejött nekem ebből a videóból, az annyi, hogy a Google is nagyon nehezen fogja tudni elterjeszteni a Chrome asztali verzióját: ha a user nem vágja, hogy mi az a böngésző, akkor hiába bombázzák őket azzal, hogy váltsanak Chromera. Majd akkor fognak váltani, ha átjön a szomszéd számítógépguru, és azt telepít nekik, és megmutatja: arra az ikonra bökj, abban van a zinternet. Netbook platformon viszont pont ezért válhat nagyon gyorsan sikeressé a Chrome – még az ikont se kell megböknöd, bekapcsolod a gépet, és már ott is van a zinternet.

 1. kisvirag szerint:

  Édesanyámnál még az ikon is úgy van elnevezve, hogy “Internet”. pedig ő még egész jól tudja is, mi az a böngésző.
  És nem ő az egyetlen, akinél így van 🙂

 2. zRg szerint:

  ehhehe, igen, én is átneveztem anyukám firefox ikonját “Internet”-re. Így már sikerrel versenyez az IE-vel, mert előtte csak egy gyanús paca volt valami idegen szóval 🙂

 3. Szűcs Ádám szerint:

  Szerintem ha lemennénk a Nyugatihoz, és ott kérdezgetnénk az embereket, nálunk se lenne rózsásabb a helyzet 🙂

line
footer
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes