A keresők megölik a tartalomgyártást?

Valami ilyesmi gondolat kezd el gyökeret verni. Fischer András, az [origo] vezetőjének Kreatívon megjelent szavai szerint:

Ha a keresőkhöz azok a pénzek vándorolnak el, amelyeket korábban a tartalomgyárakban költöttek el, akkor a magyar webes tartalom kevésbé lesz színvonalas.

A kereső vs. portfólió kérdéskör már korábban is előjött egy szakmai vitában:

Drága a lokális tartalmak előállítása, főleg, ha a médiatulajdonosok a hirdetési árakban lemennek egy olyan szintre, amire már nem volna szabad, mert nem fedezik a kiadásaikat. Fischer András, az Origo vezére szerint az a legnagyobb veszély jelenleg a hazai online tartalompiacon, hogy a tulajdonosok hogyan árazzák be saját felületeiket. “Hogyha tovább romboljuk a felületeinket, akkor a saját növekedési potenciálunkat éljük fel” – fogalmazott Fischer.

Szerintetek tényleg így van? Valóban olyan súlyos lenne a helyzet, hogy ha a költések keresőmarketing irányba mozdulnak el, akkor eltűnik a magyar nyelvű tartalom a webről?

Én legalábbis kételkedem ennek igazában. Szerintem az [origo], Index és hasonló méretű portfóliók már most csak a jéghegy csúcsát jelentik a hazai tartalomban. Elég bármire rákeresni a Google-ben. 🙂

Kinyírja-e a Google a magyar tartalomipart?

 1. Raha szerint:

  Jó téma. Blogoltam én is erről egy kicsit (bocs az önreklámért:
  http://jabjab.blog.com/4823975/

  Raha

 2. Miyazaki Jun szerint:

  A blog főoldalon egyébként is reklámozva vagy 😉

 3. Rabbit szerint:

  Nem hiszem, hogy kinyírja. 🙂 Sokkal inkább olyan problémát látok, hogy rosszul vannak beárazva a felületek, ezért sokszor nem éri meg valamit mondjuk fixen megvásárolni, még ha jól targetált is. A másik oldalon viszont beengedték a CT-t, az olcsó CT-t ráadásul, ami ugye jóval kevesebb pénzt hoz, mint a korábban AV vagy idő alapon érékesített felületek. Ennél jobban már csak akkor vághatnák maguk alatt a fát, ha a tartalmi hálózatukba beengednének a display hirdetéseket is…

 4. tom szerint:

  Mikor én elkezdtem foglalkozni a témával, nekem minden szaki, szakértő azt mondta, hogy az igazán jó eredményekhez mindenekelőtt jó és értékes tartalom szükséges. Ha ezt a gondolatmenetet követjük, akkor mind a keresők mind a keresőoptimalizálás erősíti az értékes magyar tartalmat.

line
footer
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes