Youtube Promoted Videos az AdSense hálóban

Sajnos egyelőre csak USA hirdetőknek elérhető a dolog. A lényeg, hogy jópár hónappal ezelőtt a Youtube-on egy AdWordshöz hasonló rendszert indított a Google (valójában AdWords fiókon keresztül USA hirdetőknek menedzselhető is a dolog), ahol a Youtube keresések mellett megjelennek a hirdetők kiemelt videói is – hasonlóan, ahogy a Google-ben a szponzorált találatok.

A Google most egy lépéssel közelebb lépett ahhoz, hogy nyereségessé tegye a drága pénzen megvett, és még több pénzen fenntartott videómegosztó siteját: a hirdetők ezentúl dönthetnek úgy, hogy a videók fussanak az AdSense tartalmi hálózatban is – ezzel még több embert elérve. A Youtube videók ugyanolyan licitálási folyamaton esnek át, mint bármely más – szöveges vagy képes – hirdetés a tartalmi hálózatban.

Egyelőre tehát a magyar hirdetőknek nem elérhető az opció (ugyanakkor az AdWords videóhirdetéssel a videóbanner továbbra is megoldható), viszont lehetséges (nem teljesen világos egyelőre), hogy magyar siteokon is megjelenhet Youtube Promoted Video formátum (amennyiben egy hirdető a teljes világot el akarná érni).

Hogy mi mikor férhetünk hozzá hirdetőként ehhez a formátumhoz? Arról nem szól a fáma. Jelenleg sajnos magyar AdWords fiókból hagyományos hirdetésekkel meg sem célozható külön a Youtube.com (Site targated kampánnyal), majd csak akkor, ha lesz egyszer Youtube.hu és magyar Youtube felület… ami gyanítom, nem idén lesz.

line
footer
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes