Új networkök jönnek a Google AdSense felületeire

Megnyitja más hirdetési hálózatok előtt az AdSense programot a Google. Hogy egyelőre pontosan kik, az nem tiszta, egyetlen egy nevet sem árultak még el.

Ezek a hálózatok hasonlóképp hirdethetnek, mint a normál AdWords megjelenítők. Azaz, ugyanúgy licitálniuk kell a helyekért, ugyanúgy célozhatnak kulcsszó vagy honlap alapon. A Google célja – elmondásuk szerint -, hogy növeljék a versenyt az AdSense felületekért, még több minőségi hirdetést hozzanak be a rendszerbe… ezzel pedig az AdSense megjelenítők bevételeit növeljék.

Bár részletek egyelőre nincsenek, de azért meg merném kockáztatni, hogy első körben főképp az Egyesült Államokra lesz jellemző ez a változtatás. Bár érdekes lenne, ha teszemazt, Magyarországon az Adnetwork-ben futó hirdetések megjelennének az AdSenseben. Vagy akár az Etargetes logós-szöveges megjelenések.

Ami még számomra egy nyitott kérdés, hogy vajon a formátumokat illetően a külsős hálózatoknak alkalmazkodniuk kell-e a Google relatíve szigorúbb kötelmeihez (pl. animáció hosszúsága, mérete, loop, stb.), vagy lazább szabályozás alá esnek-e majd.

line
footer
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes