Google killer Twitter?

Az utóbbi hetekben, hónapokban folyamatosan röppentek fel a pletykák, mely szerint a Google, az Apple vagy bármely hasonló méretű játékos nagyon-nagyon szívesen felvásárolná a Twittert. A Google számára a Twitter keresője lett volna az értékes a hírek szerint.

A CNET beszámolója szerint azonban a Twitter továbbfejleszti a keresőjét: hamarosan a betwittelt tartalmakat el fogja kezdeni indexelni. Azaz, ha kijön a fejlesztés, már nem csak a felhasználók 160 140 karakteres üzeneteiben fogunk tudni keresgélni, hanem bizony a teljes weben: pontosabban, azon a részén, amelyet beküldtek Twitter-üzenetként a használók.

Emellé persze jönne egy rangsorolási algoritmus is, amely valahol emlékeztet a PageRank-szisztémára is: itt azonban a felhasználókat és azok twittjeit rangsorolnák. Olyan adatokkal súlyoznának, mint hogy mennyi követője van egy felhasználónak, mennyiszer retwittelték a beküldött anyagait, stb. Ennek alapján Hírbehozó, Doransky, Angelday komoly SEO értékkel fognak bírni a hazai Twitter-piacon, ha összejön a fejlesztés. 😀

A hírért köszönet vuderalis kollegámnak. Kapcsolódó: Twitteres dokumentum megosztás

 1. mosquito szerint:

  csak 140 az a 160 🙂

  en ha jol ertettem, akkor az uzenetek mar eddig is “indexelve” voltak, most a bennuk talalhato linkeken fog vegigmenni a twitter crawler-e

 2. mosquito szerint:

  hmm, mintha a smajlik kifilterezodnenek.. 🙂

 3. Miyazaki Jun szerint:

  Neeem, csak még nem kommenteltél itt, azért került moderációs sorba. 🙂

  Ha igaz a hír, akkor igen, a Twitter végigmegy a saját crawlerrel a benyomott linkeken.

 4. Kow szerint:

  Remek ötlet, egy csapásra organikus keresőbotnetté változtatná a Twitter felhasználóbázisát 🙂

  Ehhez mellesleg egy új domain is dukálna, kíváncsi vagyok mit fognak venni, de lehet, hogy a twitter.com lesz redesignolva, meglátjuk.

 5. Sera szerint:

  A twitter nem véletlenül váltott a Bit.ly-re, mivel az már eleve indexeli a tartalmakat…

 6. Gábor szerint:

  mi az a bitly?

 7. Miyazaki Jun szerint:

  @Gábor: URL rövidítő, mint mondjuk a href.hu

 8. darkantirex szerint:

  Nem rossz a twitter, de szánalmasnak tartom, hgoy a google mindent fel akar vásárolni. minek kell nekik az egész net?

 9. Miyazaki Jun szerint:

  @darkantirex:

  Az a deal már kútba esett, nem kell aggódnod emiatt. A Googlenek a pletykák szerint a twitter-féle kereső kellett volna.

  Ez meg teljesen normális üzleti dolog, nagy cégek felvásárolnak más cégeket, és ezen cégek egy részének meg nagyon jó perspektíva az, hogy egy multi felvásárolja őket.

  A MicroSoft a Yahoot akarta volna felvásárolni, és azzal sem lett volna semmi baj… sőt, személy szerint én örültem is volna ennek.

 10. Rung András szerint:

  Köszi a híradást. Szerintem is normális, hogy a nagy cégek megveszik a kicsiket. A twitterben iszonyú nagy lehetőségek vannak. Szerintem a google ennyivel nem fogja feladni ilyen könnyen.

 11. csjoe szerint:

  Szerintem google nem bízik benne, hogy a kis bárány méretű felhőcskéje meghozza a kívánt nyereséget, ezért célzott a madárkára.

line
footer
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes