Goldenblog – Tanácsadói blogok

Örvendetes fejlemény, hogy idén a kereséssel foglalkozó blogok – mint pl. az enyém -, nem az IT kategóriában indultak, hanem a tanácsadóiban, ahova eredetileg is tartoznak. Idén helyet kaptam a közönség zsűriben is, úgyhogy most – szigorúan ABC sorrendben, nem pedig kiosztott pontszám alapján -, afféle blogajánló jelleggel ideírom, hogy én kikre szavaztam, és miért.

Blog.hu sablonok

Első jelöltünk pont kilóg a sorból picit, de nem baj, ettől még megérdemli, mert a tartalom hasznos. A Blog.hu rövid idő alatt vált az egyik legnépszerűbb magyar blogszolgáltatóvá, azonban a választható skinek száma meglehetősen limitált. És bár sokan vannak, akiknek nem jelent különösebb nehézséget egy egyedi kinézet felvarázslása a Blog.hu-ra, még többen vannak, akiknél ez gond. Így sem lesz full egyedi ugyan, de legalább picivel több lehetőség közül választhatnak, és ez jó, hiánypótló dolog.

Ergománia – Rung András usability blogja

Hiánypótló ez is. Kitűnő marketinges, pláne kereső optimalizálós blog van számtalan, slágerré is vált a téma – de a web ergonómiáról nagyon kevesen írnak, pedig ez épp olyan fontos része az online marketingnek, mint bármely más terület. Az első fecskék közé tartozik Rung András usability blogja – nagyon bízom benne, hogy az általa képviselt téma eljut oda, ahova mostanra jutott el a SEO / SEM: ne legyen kérdés, hogy ezzel is foglalkozni kell. Ami nagyon jó plusz pont a blog mellett, hogy nem ködös elméleti dolgokat ír le, hanem fog egy-egy ismert site-ot, és elemzi őket: konkrét példákon keresztül mutatja be a hibákat, és tesz javaslatot arra, hogy miképp kéne megváltoztatni ezeket.

JabJab AdWords blogja

Nem véletlenül van kint a blogom főoldalán az RSS feedje. Hiába indult el az Inside AdWords magyar nyelvű változata, számomra AdWords témában még mindig a legjobb magyar nyelvű blog. Az elméleti kérdéseket és howtokat gyakran fűszerezi a böngészés közben összegyűjtött, viccesen rosszul megcsinált AdWords szövegek screenshotjaival. Gyakran kellően kritikus a Google-el szemben, ami sokat hozzáad a hitelességhez: nem csak magas szinten ismeri és használja a rendszert, de látja annak hibáit, árnyoldalait is.

Longhand SEO blogja

Kell őt különösebben ajánlgatnom? Ő is kint van a főoldalamon RSS-ben. Egyike a legjobb magyar SEO blogoknak, sok-sok információval, jó kis leírásokkal, hogy mit hogyan kell csinálni – nem kérdés, hogy egy szavazatot megérdemel tőlem. Egyetlen komolyabb problémám vele, hogy írhatna gyakrabban is.

Rabbit online média blogja

Az egyik legnépszerűbb magyar nyelvű online marketing blogról van szó: közösségi médiáról, média tervezésről ír, újabban külföldi piacok bemutatása is terítéken van: szintén egy hiánypótló és egyedi a maga nemében. Viszonylag ritkábban ír ő is, viszont az RSS feliratkozóknak így is ad napi tartalmat: egy meglehetősen jó link ajánlót, az online világ friss, érdekes, fontos híreivel.

 1. Longhand szerint:

  Köszi a bizalmat Merras, ígérem sűrűbben írok a jövőben, régóta ezt tervezem 😉

  Sok sikert neked a versenyben!

 2. Raha szerint:

  Köszönöm a dícsérő szavakat 🙂
  És a hozzájárulásod a gyűjteményemhez is emelt a blog fényén 🙂

  Én már szavaztam amikor olvastam ezt a bejegyzésed, viszont örömmel írom be hogy te is ott vagy az én szavazott kedvenceim között.

 3. Miyazaki Jun szerint:

  Köszönöm szépen. 🙂

 4. Rung Andárs szerint:

  Én is köszi az ajánlást!

 5. MacTom szerint:

  Még egy pici fényezés a blog.hu sablonoknak: Bálinték csinálnak tök egyedi bloghu sablont is bárkinek, egészen megfizethető áron!

line
footer
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes