AdSense – akiket szűrök

adsenseNem tudom, Ti hogy vagytok vele, de halálosan utálom azokat az AdSense hirdetéseket, amik valamilyen mobiltartalom-letöltő szolgáltatásra vezetnek – rafináltan. Mert vagy játékot hirdetnek, vagy iPhone / Asus EEE nyerési lehetőséggel kecsegtetnek, amikre persze sokan kattintanak.

És persze egy ilyen klikk igazából filléreket hoz csak a honlapnak, de nem is ez a baj vele: én úgy gondolom, hogy fontos az, hogy a látogatóimnak lehetőség szerint ne mutassak olyan reklámot, amire aztán ráfizethetnek. Úgyhogy ezeket a cuccokat elkezdtem az AdSense konkurens hirdetés szűrőjével kifilterezni.

Az a szerencse, hogy a különböző márkanevek alatt futó mobiltartalom-szolgáltatók majdnem egységesen ugyanazokat az affiliate rendszereket használják – amelyekben meg amúgy szinte kizárólagosan csak ilyen mobil-szemét fut.

Én azt javaslom, hogy Ti is rakjátok be ezeket a domaineket a konkurens hirdetés szűrőbe:

celldorado.com
dada.net
hu-mobi.com
hu-youmobi.com
hu.mobi.dada.net
ringtones-world.us
winpaso.com
www.hu-mobi.com
yosmile.com
zanox.com
network4love.com

#Frissítés

challengesworld.com
www.calivary.com

Ha van ehhez hasonló szolgáltató, aki nem szerepel a listában, írjátok meg egy kommentben pls.

 1. stef szerint:

  Na de mi van akkor, ha ezen kívül nincs más használható. Persze az iPhone reklám amiben 1 sms-ért feliratkozol a Nasa megvételére az persze más dolog, de mi lesz ha mindent letiltunk?

 2. Miyazaki Jun szerint:

  @stef

  Van elég normális hirdetés az AdSense rendszerben szerintem, amik nem ártanak annyira a felhasználói élménynek.

 3. stef szerint:

  Akkor már csak 1 kérdés van, hogy azok eddig hol voltak? Akik szívnak az iPhone-os hirdetésekkel azok miért csak ezt a szart látják? Ok hogy az adott cég baromi sok pénzt nyom be a rendszerbe, na de mégis hol marad a rotáció?

 4. chromeball szerint:

  Van olyan oldalam ahol ezek a mobilos cuccok hoznak napi 4-8 dollárt, szóval azért én nem általánosítanék.

  Attól függ miről szól az oldal ahol a hirdetések futnak. Az üzleti oldalamnál alapból nem tennék ki hirdetést, ahol meg kint vannak (játékos oldal) pont beleillik a képbe.

 5. Miyazaki Jun szerint:

  @chromeball OK, lehet, hogy vannak témák, ahol tényleg hoznak zsét… de nekem speciel még akár napi 400 dollár sem érné meg, hogy ilyenekre vezessem a látogatóimat.

 6. chromeball szerint:

  Igazad lehet, ráadásul most adott egy jó tippet Szabó Gábor, azaz kipróbálom, hogy ha letiltom ezeket a játékos oldalon akkor több lesz-e a bevétel.

  A kattintás biztos sokkal kevesebb lesz, de ahogy te is írtad ezek annyira minimálisan fizetnek, hogy “normális” hirdetésből tizedannyi is elég.

 7. eaposztrof szerint:

  beállítottam a szűrést, és megmutattam barátaimnak is.
  azonnal érkezett a kérdés, hogy jó, de hogyan? megmutattam: http://digg.com/d1uIWx

 8. Miyazaki Jun szerint:

  @eaposztrof

  Köszi. 🙂

 9. […] Miyazaki Jun megunta, hogy az AdSense-en keresztül olyan hirdetések jelentek meg oldalán, “amik valamilyen mobiltartalom-letöltő szolgáltatásra vezetnek – rafináltan, mert vagy játékot hirdetnek, vagy iPhone / Asus EEE nyerési lehetőséggel kecsegtetnek, amikre persze sokan kattintanak”. Merras úgy véli, fontos, hogy látogatóinak ne mutasson olyan reklámot, amire aztán azok ráfizethetnek. Ezért aztán ezekből az oldalakból listát készített, és szűrni kezdte őket. […]

 10. Bálint szerint:

  Ez nagyon hasznos poszt. Eléggé megszaporodtak az ilyen 1-2 centes reklámok.

 11. Jani szerint:

  A kérdés csak az, hogy ezt megtehetjük-e. Ez egy konkurens hirdetés szűrő, nem pedig nekünk nem tetsző hirdetés szűrő. Tehát ezt alapvetően arra találták ki, hogy ha valaki bevételt akar termelni a saját oldalával, de nem akarja hogy a látogatói a hasonló/azonos kulcsszavak miattt megjelenő AdWords hirdetésekre kattintva konkurens oldalra látogassanak, azt letilthatja.
  Valaki utánaolvasott ennek az AdSense programszabályzatában?

 12. Zsófia szerint:

  Nagyon hasznos ez a blog. Nekem is elegem van már abból, hogy elnavigálok egy oldalra, és a reklámok dzsungelétől már nem is látom a lényeget.

 13. Netbook fan szerint:

  Ime kettő amit mostanában fedeztem fel,
  gt500.lgjatek.com
  mayook.com

  nagyon jó a lista amit összegyűjtöttél és a blogod is nagyon hasznos.

 14. Gábor szerint:

  Nagyon köszi, ezen bénázok már egy ideje, hogy mindet kiszűrjem, de mindig felbukkantak ezek a hirdetések. Itt találtam újakat is (amiket eddig nem zártam ki), úgyhogy remélem most már sikerült eltüntetnem őket az adsense-ből.

  Nagyon hasznos post.

 15. Zsolt szerint:

  Itt is egy, 79 kattból 64 cent, és kattintgat mindenki mint az őrült.
  ingyenszoftver.net

 16. Netbook fan szerint:

  Egy kérdés ami nem teljes ide illő de azért szeretnék választ kapni ha lehet.

  Nyereményjáték bannerjét szabad-e megjeleníteni egy adsense hirdetéseket tartalmazó oldalon, Ez felnőtt tartalomnak számít-e?

line
footer
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes