A keresők hatása a márkákra

A márkaépítés és a keresőmarketing kapcsolatát kutatja a WPP és a Microsoft, adta hírül a Mediainfo. Ezt egy jó hírnek tartom, mivel mindenki fejében az rögzült a search iparral kapcsolatban, hogy azzal mennyire hatékonyan el lehet adni. Ami igaz is, csak a közvetlen konverzión túli szempontokról nagyon kevés szó esik – a “mire lehet még használni a keresést?” kérdés ritkán hangzik el.

Nem ez az első ilyen jellegű kutatás amúgy, a kanadai Enquironak volt ezzel kapcsolatban egy röpke tanulmánya The Brand Lift of Search címmel. A magam részéről ezt nagyon érdekesnek találtam, és örülök, hogy a kérdéskör újból körbejárásra fog kerülni – az eredményeket ősszel fogják bemutatni, alig várom. Addig is, berakom ide a tavalyi DigitalFestivalon készült videót és az ahhoz tartozó prezit, ahol 5 percben próbálom összefoglalni a témát, bízom benne, hogy sikerrel site.

Prezentáció

Videó  1. […] a közösségi marketing lenyomja-e a keresőt, csak direkt konverzióra jó-e a kereső, vagy van-e márkaépítő szerepe is, kell-e a Googlenek a Bingtől félnie… nagyjából ezek a kérdések merültek fel, amiket […]

line
footer
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes