Google vs. Bing – első menet

A Bing designja barátságosabb, és jobban el vannak rendezve a találatok – a Google azonban ismerősebb, sok egyéb Google alkalmazást használnak az emberek, és a Bing újításai nem elegendőek ahhoz, hogy az emberek váltsanak a megszokott keresőjükről. Ezek a főbb megállapításai a new yorki Catalyst Group gyorsjelentésének, amelyben megpróbálták összehasonlítani a két kereső közötti meccs állását.

12 felhasználós fókuszcsoportban tesztelték a Bing és a Google felhasználhatóságát, eye trackinget is bevetve. A felhasználóknak többek között digitális fényképezőgépet és hotelt is keresniük kellett.

A főbb megállapítások:

1. A Bing barátságosabbnak néz ki. A Google túlságosan puritán.

2. A találatok és kiegészítő lehetőségek jobban vannak rendszerezve a Bingben mint a Googleben.

3. A keresést finomító lehetőségek kifinomultabbak, mint a Google esetében.

4. Relevanciáját tekintve mindkét kereső hasonlóan jó minőségű találatokat hoz a tesztcsoport tagjai szerint – ez viszont önmagában kevés ahhoz, hogy áttérjenek Googleről Bingre.

5. A digitális fényképezőgépre való keresés esetében a felhasználók több ideig nézegették a Bingben megjelenő hirdetéseket, mint a Google hirdetéseket.

bing-vs-google-ads

6. A Bing bal oldalán elhelyezkedő egyéb Bing lehetőségeket a felhasználók fele vette észre, míg a Google bal felső sarokban elhelyezkedő, hasonló linkjeit senki.

bing-vs-google-explore

7. A “Kapcsolódó keresések” opció a Googleben gyakorlatilag semmit nem ér – a felhasználók nem veszik észre, míg a Bing esetében sokkal láthatóbb helyen van, ezért észre is vették azt.

Címszavakban ennyi a tanulmányról, töltsétek le, olvasgassátok át Ti is – érdekes, érdemes.

A Binget és a Szörcs.hu-t tesztelgetve érett bennem a meggyőződés, hogy a Googlenek elsősorban a usability kapcsán kell fejlődnie – lehet jobb, és használhatóbb találati oldalt csinálni, mint a Google megszokott puritán stílusa. Ha igazak a tanulmány megállapításai, akkor kell is – nem lennék meglepve, ha rövid időn belül a Google átdesignolná magát, modernebb külsőt öltene magára.

 1. Szűcs Attila szerint:

  Google redesign? Na az egy erős falat lenne. Minél nagyobb egy portál, annál nagyobb viszhangja van egy teljes vizuális átalakításnak(ld. Index).

  Bármennyire is indulnak el egy jó irányba, akkor is nagy része tüsszögni fog, valszeg ezért nem volt még redesign…

 2. mosquito szerint:

  Szerintem sok kulonbseg abbol is fakad, h a Bing uj meg, nem szoktak meg az emberek, jobban szetneznek az oldalon, ismerkednek vele, tobb idot toltenek el rajta, tovabb nezik a talalatokat, hirdeteseket.

  A Google 10 eves, ezt szoktuk meg, gyakorlatilag tudjuk mi hol van, ami persze gond is, hiszen sokszor csak rutinbol cselekszunk mar, es emiatt kimaradhatnak fontos dolgok. Egy ido utan sztem a Bing is veszit a varazsabol, sot.

 3. Rung András szerint:

  Igen elképzelhető, hogy emiatt is nézelődtek alaposabban. Szerintem a google egy másik nem teljesen igaz állítás jó példája. Sokan azt hiszik, hogy ami ergonómikus az emiatt ronda lesz. Tudjuk nem igaz. És a másik oldal sem, attól, hogy valami mérnöki, kocka, még nem biztos, hogy szuper jól működik.

 4. Andrewmedia szerint:

  Szép a Bing, valóban nem minimál(puritán) design-ra törekedtek. És mint kiderült, használható is. Bár a releváns találatokról még nem győztek meg igazán.
  Épp találtam egy érdekességet:
  kulcsszó: fogyókúra
  Vessetek egy pillantást a 7. találati helyre. 🙂

 5. Szabolcs szerint:

  Szia Jun,

  Ezt az összehasonlítást, pont tegnap olvastam angolul.

  Az MSzII oldalról találtam rád és gondoltam megnézem a munkásságod.

  Így elsőre sajnálom, hogy nem eredeti bejegyzést találtam. Na azért még kutakodok.

  Üdv.

  Szabolcs

 6. RolFic szerint:

  A relevancia számomra sem meggyőző:
  Pl. arra rákeresek, hogy Microsoft, és nem a hivatalos honlap kezdőoldala jön be első helyen…
  Amúgy szép, színes, szagos a dizájn, de tény, hogy megszoktuk a Google puritánságát… és a Google már rég nem csak egy kereső!

 7. […] megjelentek olyan vélemények, mely szerint a Google-nek a usability kapcsán van hova fejlődnie. Magam is írtam ilyesmit egy korábbi bejegyzésemben: A Binget és a Szörcs.hu-t tesztelgetve érett bennem a meggyőződés, hogy a Googlenek […]

line
footer
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes