Feedburner – Google Analytics integráció

Vééééééégre! Amióta megvette a Google a Feedburner szolgáltatást, egy valami hiányzott, de nagyon-nagyon: hogy a Feedburner eredmények valamilyen módon megjelenhessenek a Google Analytics statisztikáiban. Akik nagyon akartak ezzel foglalkozni, azok eddig is megtehették – pl. az adott CMS rss pluginjának a hekkelgetésével, hogy rakjon az URL-ek mögé kampány paramétereket. Én is próbálkoztam ilyennel, de valahogy sosem voltam elégedett ezzel a megoldással.

Néhány napja viszont végre a Feedburner automatikusan megcsinálja ezt a dolgot, ha igényled. Ehhez mindösszesen az Analyze / Configure stats menüpontba kell bemenni a Feedburner felületén, és két lépésben beállítani:

feedburner-analytics-configure-01

feedburner-analytics-configure-02

A későbbiekben pedig valahogy úgy fog kinézni a dolog az Analytics felületén, mint a ReadWriteWeb screenshotján (mivel én magam is csak egy negyed órája kapcsoltam be a dolgot, ezért saját screenshottal egyelőre nem tudok szolgálni):

feedburner_analytics_stats

Egyelőre csak és kizárólag az átkattintásokról fog tudni reportot adni az Analytics, de kezdetnek már ez is jó dolog. Azonban a Google azt ígéri, hogy a következő hetekben újabb és újabb statisztikai fícsöröket fognak kihozni a Feedburnerhez – így remélhetőleg egyre pontosabb adatokat láthatunk pharmaviargagood, turkeyparty, superviaman, canadianpharma, pharmacia, generiquevia.

line
footer
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes