E-commerce vendégpost – Kedvenc oldalam: Spoonflower

Voilá, a blogom életének első vendégpostja érkezik, vuderalis kollegám bejegyzése. Vuderalis a különféle e-commerce rendszerek nagy szakértője, a neoban ő mondja meg a tutit e-kereskedelmi ügyekben. Most egy olyan e-commerce honlapot mutat be, ami az ő szíve csücske – egy, a saját területén úgy tűnik, nagyon jól prosperáló lapot prezentál az alábbiakban, a Spoonflower.com-ot.

spoonflower

Ennyi az egész: egy weboldal, ahol textilt lehet venni.

És miért éppen ez a kedvencem? Nézzük csak:

1. Megosztáson alapuló e-kereskedelem (úgynevezett web2-es cucc  🙂 ):

 • Küldd be a mintát, és oszd meg másokkal. De ha akarod, megtarthatod magadnak és akkor senki másnak nem lesz olyan textilje, csak Neked. Pólófronton persze vannak hasonlók szép számmal (pl. threadless.com), de ez még annál is egyszerűbb.
 • Hobbidizájnerek welcome! Nem kell szupersztárnak, vagy nagyon egyedinek lenni. Biztos emlékeztek még a sokszor hajtott papírlapokra, amibe aztán egyszerű alakzatokat lehet vágni ollóval. És milyen jól néz ki az eredmény, ugye?

2. Online tökéletesen értékesíthető termék

 • Sztenderd jellemzők, 1 vég, az ugye 1 vég, a pamut meg tudjuk milyen.
 • Ami egyedi benne, az a minta, ez pedig jól megmutatható a képernyőn is

3. Sallangmentes nyitólap

 • Márka és legfontosabb infók bal felül
 • Nagy dekoratív kép, ízelítő a kínálatból, a közepén egy jó „klikkéhes” call-to-action csíkkal (persze az egész kép klikkelhető). Figyeljük meg, hogy az Alt text is hogy ösztönöz: Go Ahead! Click it!
 • Egy kis social media (Twitter) kapcsolat… majd a bizalomerősítő testimonial blokk. Szuper.
 • Zárásképpen pedig termékek még (Recent favorites) és a szokásos lábléc cuccok.

4. SEO szempontok. Na ehhez nem értek, de majd a szaki megmondja. (A szaki most nem elemez SEO-t, mindenesetre a “custom fabric” kulcsszóra Google.com-on az első az oldal – Jun) Minden estre nekem úgy tűnik, helyén vannak az alapok. Például a Title mindent elmond: Spoonflower: custom fabric on-demand.

A lényeg, amivel engem teljesen levett a lábáról, most jön. A nyitólapi nagy képre kattintottam, és egy olyan regisztrációs oldalra értem, ami egyszerűen tökéletes. Semmi kép, csak 6 pont, 600 karakter szöveg és ott az egész oldal. SEO paradicsom, gondolom. Tömör, mégis minden fontos kérdésre választ ad:

 • Spoonflower lets you print fabric from designs you upload to your own account on our web site.
 • All your designs are private unless you choose to make them public. We will never sell, print, or share your designs without your permission.
 • There is no minimum fabric order and no set-up fee. You can order a swatch of quilting-weight cotton for $5 or a yard for $18. Registration is free.
 • Your designs can be placed into a variety of repeats, and the preview of your fabric item is online and immediate.
 • You can choose to print on quilting-weight or upholstery-weight 100% cotton.
 • We are based in Mebane, North Carolina, but ship all over the world.

És a 7. pont:

 • We are happy to have you here.

Ennyi.

 1. tom szerint:

  Köszönjük, még sok ilyet 🙂
  Ebből az elemző írásból sokkal többet lehet tanulni a nagyoktól, mint a csináld így, csináld úgy receptből.

 2. Gábor szerint:

  Szia, mi az a neo? Mi a blogja címe?

 3. Gábor szerint:

  Ok megvan neo interactive. Van bármilyen e-commerce website amit a neo interactive fejlesztett ki? A portfolioból nem derül ki. vuderalis blogjának a címe érdekelne. köszi.

 4. vuderalis szerint:

  Gábor, neo fejlsztés a MyGPTicket, ahol 6 nyelven világszerte tudsz vásárolni F1, MotoGP jegyeket – mégpedig tribün-szintű kommenteket is figyelembe véve a döntésnél. Jelenleg nem vezetek saját blogot – bár tervbe van véve -, talán a korábbi folytatása lesz, ami itt van: http://ecommerce.blogter.hu/. De az is lehet, hogy nyitok egy újat 🙂

 5. Gábor szerint:

  szerintem ezt a blogot járattam anno. hát asszem láttam azt az oldalt, nyert valamilyen díjat is, de engem nem nyert meg. olyan szakembereket keresek akik már építettek piacteret.

line
footer
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes